Składniki:
				
			- 200 g płatków owsianych
 - 100 g migdałów TABLIER BLANC
 - 100 g orzechów laskowych TABLIER BLANC
 - 50 g pestek słonecznika TABLIER BLANC
 - 1 jabłko
 - 1 łyżka oleju kokosowego NAT&VIE
 - 100 g miodu KWINTESENCJA SMAKU
 - 80 g cukru trzcinowego TEVA
 - 1/4 łyżeczki soli
 
- Jogurt grecki DELISSE
 - ulubione owoce
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Orzechy laskowe przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 10 minut. Orzechy powinny być ładnie zarumienione a skórka powinna zacząć pękać. Po tym czasie orzechy zostawić na kilka minut do przestudzenia a następnie przełożyć je na ściereczkę, związać do góry i zacząć nimi intensywnie pocierać, dzięki temu skórka oddzieli się od orzechów.
 - Obrane orzechy posiekać i przerzucić do miski. Dodać płatki owsiane, posiekane migdały, pestki słonecznika, obrane i starte jabłko, olej kokosowy, miód, cukier trzcinowy i sól i dokładnie wymieszać.
 - Wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia przemieszać kilka razy. Po upieczeniu granola będzie wydawać się jeszcze miękka, ale stanie się chrupiąca kiedy ostygnie.
 - Gotową granolę podawać z jogurtem greckim i ulubionymi owocami.